Gatevandring på Sagene


Hovedgaardens Venner og Holla Historielag arrangerer historisk gatevandring på Sagene tirsdag 31. august kl. 18. Guide er Per Bernt Tufte. Værforbehold. Vi følger korona-reglene.

Vi har orientert om vandringa før også, men minner om det nå, inkludert litt meir praktisk informasjon.

Vi starter presis kl. 18 ved Krøsset ved huset der Historielaget holder til (gode parkeringsmuligheter i nærheten).

 1. Stopp er ved Bruenden på Sagene sida
 2. Stopp ved Aalls tidligere kontor
 3. Stopp ved Kraftverket/der saga lå før
 4. Stopp Brakka
 5. Stopp Hagan ved Lille Ulefos
 6. Stopp mellom Karosserifabrikken og Ulefos Brug
 7. Stopp Enden av bygningene, ved den gamle trevarefabrikken

Vil en spare noen skritt går det an å parkere på Sagene sida også. Det er sjølsagt fritt fram å bare delta på deler av gatevandringa. Det er viktig at folk følger raskt etter guiden. Ved tidligere vandringer har en ofte måtta vente litt lenge på de siste.

Jeg hørte litt av det Per Bernt ville framføre. Må bare si, dette blir interessant, og Kai Marum vil også bidra. Vi har fått med oss verdens beste folk til å orientere om Sagene.

Velkommen 31. august kl.18.00.

Én kommentar

 • Harald+Øverbø

  God dag alle sammen!
  Dette skulle jeg gjerne vært med på. Jeg har jo – som sikkert også mange andre har – lest med stor interesse de to bøkene som er kommet ut om Sagene.
  Jeg trur at vi som vokste opp på Strømodden og Sagene på 50-, 60- og 70- tallet hadde en fin oppvekst i et innholdsrikt miljø. Det hadde vært interessant å være tilstede på vandringen – og kanskje bidratt med litt «krydder».
  P.S: Vi bodde i den vestre leiligheten i Fergestedet fra 1956 til 1959, samtidig som Ingvald Bakkane, Anna og Aud Iris bodde i den andre leiligheten. Jeg kan godt huske utedoen bak lastebilgarasjen som stod på andre sida av vegen. Dessuten var det helgebading i sinkbalje på kjøkkenet. Og så husker jeg godt at arbeiderne kom til og fra jobb. Mange var ubarbert og i arbeidstøy av type «Roald». Funksjonærene, som av en eller annen grunn kom på jobb en time seinere, var finere i tøyet og som regel glattbarberte.
  Jeg kan huske at jeg sa til min mor at jeg ville bli kontormann når jeg ble stor…..!
  Jeg har utrolig mange minner om fabrikken og folkene der. Fra jeg var 15 år var jeg på fabrikken og arbeidet i alle ferier, sommer, jul og påske. Det var ikke mange maskiner jeg ikke hadde vært borti. Og folkene som jobba der hadde mye å fortelle om – alt fra sjømannsliv for enkeltes vedkommende, og til mer lokale forhold.
  Men:
  «Lyckliga gatan» du fins inta mer…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *