Markering ved kirkeruinen


Lørdag 11. september var det en fin markering på Høyden av avslutninga på rehabiliteringa av Holla kirkeruin. Arbeidet starta alt i 2007 i regi av Riksantikvarens ruinprosjekt. 14 år etter var jobben gjort i denne omgang, men det er et vedlikeholdarbeid som forsåvidt fortsetter, og som aldri blir ferdig. Nå er det fylket basert på statlige midler som har ansvaret.

Kirkeruinen har blitt virkelig fin, og vedlikeholdet rundt ruinen er også topp. Besøkende til kirkeruinen har økt mye i det siste, og Holla Historielag vil absolutt anbefale et besøk. Se f.eks. på sogneprest Michel Nielsøn Thones gravplate fra 1672, som er plassert innvendig på kirkas sørvegg. Dette et Holden Jernværks eldste produkt som ein kan se offentlig.

Geir Haatveit holdt ei interessant tale. Det var dessuten taler av fylkesadministrasjonen, av varaordfører Anders Hjelseth, av Heidi Elise Kvale. Henrik Ødegaard bidro med vakker middelaldersang og prost Asgeir Sele holdt tale.

Etter markeringa på Høyden var det et interessant seminar rundt temaet på Spiseriet. Geir Haatveit fikk fortjent takk for sin innsats ved rehabiliteringa. Kai Ove Bjerkelund er også en viktig ressursperson når det gjelder Holla kirkeruin. Og takka være lokal innsats, lyser det fint på Høyden nå i høstmørket.

Alle foto: Gunnar Sanden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *