600.000 til Norsjø 2022


Norsjø 2022 er prosjektet som skal skanne bunnen på Norsjø. Skanne for bl.a. å forsøke å finne noe av lokalhistorien som kan skjule seg på bunnen. Nesten sagt ei kulturell skattejakt.

Det er tanken å gjøre det samme opp til Notodden. Skanninga har nå pågått noen dager, og alt nå er det finni gjenstander/båter som en vil ta en nærmere kikk på. Skanninga foregår med det mest avanserte skanningutstyret som fins. Nå har en skanna langs land og utover.

Seinere vil en bruke et anna utstyr for å skanne sletta som de sier om den lange sletta som ligger på 160-170 meters dyp. Og «de» det er gründer Thor Olav Sperre og professor ved NTNU Fredrik Søreide. Hva disse to har gjort på de «sju hav» og ellers er et lite eventyr, men nok om det her.

Etter at skanninga er unnagjort, er planen å bygge ein ROV, ein fjernstyrt undervannsbåt eller undervannsdrone, om ein vil. Med denne vil en da gå ned og undersøke nærmere de gjenstandene skanninga har avdekt som «targets» eller interessante mål.

Jeg hadde den glede å være med på «Basse» og se på skanninga sammen med de to ekspertene et par dager. Moro og interessant.

Mens vi lå til ved Ols brygge kom meldinga om at de to Sparebankstiftelsene i Nome og Grenland hadde finansiert prosjektet med 300.000 hver, slik som det blei søkt om. Ein god dag for prosjektet, som ledes av Thor Olav Sperre.

  • Thor Olav Sperre og Fredrik Søreide

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *