En arbeidsdag på Cappelens kontor

Bli med på en rundtur i administrasjonkontorene til S. D. Cappelen – Ulefos Jernværk tidlig på 1950-tallet. I en artikkel over 5 sider tar Ulefos-Nytt-redaktør og avdelingssjef Einar A. Jespersen leserne med på en omvisning og presenterer de 25 ansatte på kontoret.

Her møter vi blant annet ekspedisjonsmedarbeider Snefrid Thronsen, forstmester Sigurd Fretheim, kontorsjef i bokholderiet Nils Tufte, lønningsmedarbeider Birgit Holskar, tekniker Oddvar Hugstmyr og støpegodavdelingens Åsta Libjå. Omvisningen avsluttes med en snarvisitt innom kontoret til bedriftslege Ragnar Brane.

Du kan følge Jespersens rundtur i 1951-årgangen av Ulefos-Nytt, som vi idag (31.01.2022) har gjort tilgjengelig på historielagets nettsider. Årgangen består av 9 utgaver.

En arbeidsdag på Cappelens kontor
↠ Ulefos-Nytt nr. 4/1951 (s. 5-11)
 

  • Fra Ulefos Jernværks tremasselager. Eksport av tremasse til England skaffet landet ettertraktet valuta.


 
Andre utvalgte artikler fra Ulefos-Nytt 1951

Brandvernet gjør bragd
↠ Ulefos-Nytt nr. 5/1951 (s. 3–4, 11)
  
Den 7. januar 2022 ble brannen ved Ulefos Jernværk effektivt slukket av dyktige og kjente brannmenn i brannvernet. Også i 1951 leverte Ulefos Jernværks Bedriftsbrannvern god innsats i storbrannen ved Aall Ulefos Brug og ved Ulefos Jernværk. Flere ble hedret for innsatsen.
 

Brev fra skogen
↠ Ulefos-Nytt nr. 3/1951 (s. 8–9)
  
Les om byggingen av skogsbilveiene i Holla-heia og Landsmarka tidlig på 1950-tallet.

Publiserte innnlegg om bedriftsavisene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *