Ferdighus og Sterke-Nils

Andreas og Helbjørg Kristensens vakre ferdighus fra Aall Ulefos Brug vakte i sin tid oppmerksomhet på Ulefoss. AUB-Posten bringer opplysninger om og bilder fra huset. Og så var det historien om han Sterke-Nils….

Dette og mye annet kan du lese om i 1959- og 1960-årgangene av AUB-Posten, som vi idag (28.02.2022) har gjort tilgjengelig her på historielagets nettsider. De to årgangene består av 6 utgaver.

 

Ferdighus i vakre omgivelser
↠ AUB-Posten nr. 2/1959 (s. 35)
 
 
Huset til Andreas og Helbjørg Kristensens ble levert monteringsferdig fra ferdighusfabrikken. Byggearbeidene begynte i mai 1957 og ekteparet Kristensen kunne flytte inn i november samme året.
 

Historien om Sterke-Nils
↠ AUB-Posten nr. 1/1959 (s. 35)
 
 
Seljord-dikteren Halvor J. Sandsdalen beretter denne gang om Sterke-Nils som levde i Seljord på 1700-talet. Vi kjenner vel alle til Sterke-Nils-steinen ved Seljord kirke, som han skal ha løftet.
 

  • Sterk-Nils-steinen i Seljord


 
Andre utvalgte artikler fra AUB-Posten 1959/1960

En av veteranene – Knut Bakkane
↠ AUB-Posten nr. 1/1959 (s. 11)
 
 
Knut Bakkane hører til den gamle garde ved Aall Ulefos Brug. I et intervju med AUB-Posten forteller han om «løst og fast» og om forholdene før og nå.
 

Cappelen og Aall utbygger i fellesskap Ulefossen og anlegger en ny dam
↠ AUB-Posten nr. 3/1960 (s. 15)
  
AUB-Posten bringer omtale av samarbeidsplanen som S. D. Cappelen, Ulefos Jernværk og Aall-Ulefos Brug inngikk om anlegging av en ny dam i Ulefossen og bygging av en ny, felles kraftstasjon.

Publiserte innnlegg om bedriftsavisene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *