Filmklipp fra Ulefoss i 1952

Holla Historielag har fått fatt i noen av filmene Ragnhild Moxness og mannen Alf tok opp på Ulefoss. Her presenterer vi «Mox-film viser Ulefoss» fra ca. 1952. I denne filmen blir noen av stedets kjente personer og steder presentert. Vi får se mennesker og bygninger som ikke lenger finnes. Filmklippene viser litt av miljøet, moter, biler og livet på Ulefoss for over 70 år siden.

Klikk på et av bildene nedenfor for å gå til filmopptaket.

2 kommentarer

  • Wenche Sandbakken Lunden

    Bildet av «barnehagebarn». Jeg.tror damen helt til høyre er , Emilie Sundet, som var «barnehagetante». Jeg hadde henne som «barnehagetante» da jeg gikk i barnehagen i Holden. Det var fra ca. 1958. Da jobbet Laila Waal der også. Vet ikke hvem damen til høyre er.

    Bilde fra øvre Sandbakken. Mannen med ljå som dere spør hvem er, det er min farfar Hans Sandbakken og min farmor Mathilde kommer ut døren i den midterste leiligheten . Damen til venstre tror jeg ikke er Mary Wahlin, men heller Gunhild, Mary sin mor.

  • Kai Ove Bjerkelund

    Takk til dere som har kommet med endringer til våre opplysninger om filmklippene. Dette er nå rettet opp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *