Filmklipp fra Ulefoss 17. mai 1952

Dette er den andre av filmene historielaget har fått tak i som Ragnhild og Alf Moxness tok opp på Ulefoss i 1952. Vi får se filmklipp fra både barnetog, borgertog og begge musikkorpsene. Borgertoget var det største siden 1945. 1500 mennesker samlet seg i Furustulskogen ved nedre Sandbakken for taler og underholdning.

Klikk på et av bildene nedenfor for å gå til filmopptaket.

Én kommentar

  • Kai Ove Bjerkelund

    Takk for kommentarer på Facebook.
    Kvileheimen, nevnt i 17. mai programmet, er ganske sikkert aldershjemmet i Gamlegården på Dagsrud.
    Tradisjonen med tale, bekransing og musikk for vår eidsvollmann Enevold S. B. Høyum, startet først i 1958. Eivind Straume holdt den første talen ved minnesteinen i Søvedalen 17 mai 1958. Minnesteinen flyttet opp til Landbruksskolen i 1976. Se nrk-opptak fra 1958 i «Filmavisen» på nettsida under Lokalhistorie – Lokale Minnesmerker.
    Fra 1971 har bekransingen foregått ved hans gravplate på kirkeruinene. Ole Bjørn Finchenhagen, formann i 17. mai komiteen, var første taler 17. mai 1971.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *