Gamle heiplasser

Her presenteres en fotorevy i fire deler fra noen av heiplassene i og omkring Holla. Gjennom bilder, kart, musikk og tekst blir vi kjent med et 50-talls plasser og deres historie.

Del 1:
Den første delen av denne fotorevyen tar oss med til Hollaseter, Grønli, Hegnaplassene, Brøndalsplassene, Brennebu, Teksleplassene og Røybekk.
Varighet: 21 min. 1 sek.
 

Del 2:
Bli med på en halvtimes vandring til Himingplassene, Sanna gård, Neverstå, Langstulen, Morgedalen, Grasdalen, Odden, Høydalen (Kilebygda), fløtningsveien Ugge-Bøvann og til Bømark.
Varighet: 26 min. 32 sek.
 

Del 3:
Turen fortsetter så til Ugge, Teigen, Lauvbukta, Brokestua, Auretjennstua, Lille Høydalen, Store Høydalen og Helsokn.
Varighet: 20 min. 54 sek.
 

Del 4:
I siste del av fotorevyen er vi innom Kverndalsetra, Svarttjenn-stua, Loftsdalen, Stuverud, Viftingsetra, Håvet ved Viftingen, Lusefjell, Mil.org-cella, Busekåsa ved Vestervann, Øya Stavsjø, Rønjomstua Røybekkdalen, Svartufsplassene, Torjusrødplassene, Tønnestulen, Håtveitseter/Dammen, Bergits plass, Lindgrimstua Tjuvefjell, tømmerkoia Setertjenn, Bygdeborg, Murfjell.
Varighet: 16 min. 46 sek.
 
Fotorevyen ble laget i mai 2012.
Foto: bildearkivene til Edgar Johnsen og Kai Ove Bjerkelund
Montasjer, kommentarer og videoregi: Kai Ove Bjerkelund
Samlet varighet: 86 min. 13 sek.

2 kommentarer

  • Trond Trondsen

    En fin opplevelse og se Viftingen igjen. Var det mange ganger om sommerene i 1955-60 . Fantastisk sted.

  • Kai Ove Bjerkelund

    Viftingen er fortsatt et fint sted. To av hyttene var utleid for noen år siden, men nå er det stille på den gamle stulen. Husker det gikk sauer her om sommeren sist på 1970-tallet og at det alltid lå jegere her om høsten fram til 1990-tallet. I dag tror jeg hyttene eies av Rolf Blåstad, Svein og Kåre Vibeto (ny hytte) og Helle Teigen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *