Kanalen i Holla

 

BokinfoOm forfatterenInnholdsfortegnelse
Kanalen i Holla slynger seg gjennom et naturskjønt kulturlandskap i selve hjertet av Telemark. I boka Kanalen i Holla får vi presentert en liten bit av Telemarkskanalen som enkelte vil hevde er den aller vakreste delen. Kanalen i Holla er kjærlig skildret i tekst og bilder. Hele 272, gjennom et drøyt halvt hundre år, fra 1952 til 2006.

I kommentarer og billedtekster tegner forfatterne Per H. Misund (f. 1927) og Gunnar Misund (f. 1958) et spennende bilde av livet ved og rundt kanalen. Boka retter samtidig blikket fremover i tanker rundt utvikling og bevaring av det unike Vrangfossanlegget, samt til ønsket om en ny opplevelsesbåt.

Kanalen i Holla er en bok som vil interessere langt utover lokalmiljøet, uansett tilknytning til Holla eller Telemark. Dette er en perle av en bok for alle med interesse for - og kjærlighet til . vann og kanaler. Etter å ha lest denne boka kan du bare konstatere at de har ordene sine i behold; kanalen i Holla er vakrest.
 

Kanalentusiasten Per H. Misund (f. 1927) er forfatter av boken «Bandak-kanalen» (sammen med Øystein Dalland), og har stått bak en rekke fotoutstillinger og foredrag om kanalen. Gjennom mange år med kamera langs kanalen har han samlet et unikt bildemateriale som dokumenterer kanalens liv og endring gjennom årstider og år.

Misund har mottatt priser fra Holla Historielag (1992) og Telemarkkanalenes Venner (2006). I sitt yrke som flyteknisk offiser i Luftforsvaret arbeidet han spesielt med innfasing av nye jagerfly. Han var sterkt engasjert i planleggingen av det nasjonale flymuseet.
InnholdSidetall
Gjennom Holla1
Tidlige tider17
Arbeid og rikdom27
Ulefoss43
Larma59
Eidsfoss81
Vrangfoss95
Natur og landskap113
Fritid og ferie135
Gods og tømmer161
Vern og vedlikehold177
Tanker om framtida189
Slekters gang203
Forordix
Innholdvii